Om Todalshytta

Todalshytta eies av Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT), og er en del av deres omfattende engasjement for friluftsliv.

Med Todalshytta som utgangspunkt kan du oppleve det Todalen har å by på. Enten du kommer med bil til Todalen eller til fots over fjellet fra Trollheimen, bør du sette av noen dager på Todalshytta.

Todalshytta er et kulturhistorisk klenodium, med historiske røtter tilbake til fjellturismens barndom i Norge. Todalshyttas byggherre var den engelske forretningsmannen Ethelbert Lort-Phillips, som også satte opp hytta Vangshaugen lenger sør i Sunndalsfjella. På Todalshytta kan du snuse inn den historiske atmosfæren, benytte deg av de mange turmulighetene eller prøve fiskelykken i fjellvannene og elvene i nærheten.

Turmulighetene ved Todalshytta er utallige. På begge sider avdalen venter spennende dagsturer i fjellene for deg som ønsker å bo fast på hytta og hver kveld komme tilbake til en god dusj, mat, peiskos og ei lun seng. Todalshytta er forøvrig knyttet til rutenettet i Trollheimen, for eksempel via Innerdalen eller Kårvatn/Trollheimshytta, og er et naturlig overnattingssted for deg som liker å vandre fra hytte til hytte. En flott tur går fra Todalen gjennom Bjøråskaret over til Innerdalen, og tilbake til Todalen gjennom Snekkardalen neste dag.

Todalshytta er betjent i sommersesongen og tilbyr 28 sengeplasser fordelt på 2- og 3-sengsrom. Utenom den betjente sesongen er det selvbetjent overnatting med 4 senger låst med DNT-nøkkel.

Todalshytta engasjerer seg også I kulturlivet på andre områder, og for eksempel arena for NOPA/Gramart sitt låtskriverseminar. Oppholdet ender I en konsert på “Gamlefabrikken Talgø”. Utover I sesong vil det også avholdes egne konserter utendørs -Se arrangementer.

Todalshytta serverer mat/drikke I henhold til Den Norske Turistforenings standarder og priser. Det er også anledning til å besøke hytta som forbipasserende turist, og benytte kjøkkenets dagtilbud, som er “værstyrt”. Hytta tar imot grupper på bestilling, enten det er bryllup, konfirmasjoner, middagsbesøk i turbuss, møteaktivitet eller andre merkedager. Dette bør bestilles I god tid. I alle sammenhenger, enten det gjelder overnatting eller middagsbesøk setter vi pris på en henvendelse I forkant. Ventetiden blir kortere, og maten serveres ferskere..

Mer info her: http://www.todalen.no/severdigheter/todalshytta/